ANAK BEBAS ASMA DENGAN MINYAK IKAN OMEGA-3

Bagaimanakah suplemen Omega-3 mampu mengatasi penyakit asma?

“Omega-3 fatty acids are known to reduce inflammation. Because asthma is a disease caused by airway inflammation that leads to airway hyper-responsiveness and airway narrowing, and because Eskimos, who eat large amounts of fish have a low rate of asthma, researchers theorized that fish oil might benefit asthma sufferers.”
Sumber: LiveStrong

Terdapat kajian yang mendapati pengambilan asid lemak Omega-3 serba sedikit membantu mengatasi penyakit lelah. Asid lemak Omega-3 bersifat antiradang. Kerana itu ia sangat baik diambil oleh mereka yang mengalami masalah berkaitan keradangan, seperti asma (radang pernafasan), Artritis reumatoid, dan sebagainya.

OMEGA GUARD MINYAK IKAN TERBAIK DUNIA

Tapi macam mana nak tahu minyak ikan apa yang paling bagus di dunia ni? Ini 6 perkara tentang Minyak Ikan jenama Shaklee yang diiktiraf minyak ikan terbaik di dunia!

1. Sumber Dari Ikan Kecil

Saintis shaklee ekstrak asid lemak omega 3 dari ikan bersaiz kecik mcm ikan bilis sebab luas permukaan ikan kecik mengurangkan risiko pencemaran sisa logam berat dari laut. Kos utk tangkap ikan kecik-kecik ni pun jauh lebih mahal dari ikan besar.

2. Diiktiraf Sebagai Friends of The Sea

Shaklee hasilkan asid lemak omega 3 dari sumber laut yang terpelihara dari ancaman kemusnahan habitat ikan. Untuk make sure sumber ikan sustain (berterusan), Shaklee jalankan aktiviti tangkapan ikan secara sistematik & dipecahkan ikut beberapa zon tertentu.

3. Gred Farmaseutikal

Ini yang penting. Gred farmaseutikal bermaksud ia diproses melalui pemeriksaan kualiti yang paling ketat sebelum boleh dilabel sebagai gred farmaseutikal omega 3. Kerajaan ada garis panduan bagi kualiti semua produk makanan termasuk minyak ikan. Dilabelkan sebagai gred farmaseutikal maksudnya suplemen tu ikut semua garis panduan & berkualiti tinggi. Rugi sangat kalau makan fish oil tapi bukan gred farmaseutikal, sebab tahap manfaat dia rendah.

4. Penyulingan Propietari 3 Peringkat

Ikan dari lautan tercemar dengan merkuri dan logam berat. Shaklee menggunakan teknik penyulingan propeitari 3 peringkat paling canggih untuk asingkan sisa logam berat yang kemungkinan ada pada ikan. Jadi minyak ikan yang terhasil memang asli dan yang penting selamat. Sisa logam ni kalau ada bahaya untuk sistem badan terutama organ hati sebab dia jadi toksin dalam badan. Hati jadi terbeban nak keluarkan toksin berlebihan.

5. Mengandungi 7 spektrum asid lemak penuh

Ini termasuk EPA, DHA, ALA dan lain-lain. Minyak ikan shaklee berkepekatan tinggi iaitu 90%. Cara nak kira kepekatan Omega 3 :

182 EPA + 120 DHA / 333 total fish oil = 90% kandungan omega-3. Yang balance 10% tu kita panggil filler. Fish oil lain banyak filler yang tinggi, tapi minyak ikan tulen rendah. Itu sebab tak capai gred farmaseutikal (wajib 85% ke atas).

6. Kurang rasa dan bau hanyir.

Proses penyulingan 3 peringkat molekul diatas secara tak langsung mengurangkan bau dan rasa hanyir ikan. Jadi tak la rasa kembang tekak nak telan.

Jadi, sebelum anda buat keputusan untuk membeli fish oil, pastikan kesemua ciri-ciri diatas ada. Alah! Paling senang pilih je fish oil jenama Shaklee ni yang terjamin dah pun selamat. Yang penting tulen bukan guna lemak ikan. Beza ye minyak dan lemak ikan.

CARA ORDER VITAMIN OMEGA GUARD SHAKLEE

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Penghantaran sekitar Ampang, Setiawangsa, AU Keramat, Wangsa Maju, Taman Melawati, Batu Caves, Pandan Indah, Bandaraya KL dan kawasan sekitar.

LATIFAH FAZRI
Pengedar Shaklee Kuala Lumpur
Email: latifah.fazri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 017-6313423

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s